Allt om Space Gaming Stockholm! Väl värt ett besök.

Space Gaming Stockholm – en monolitisk hyllning till interaktiv underhållning. Sergels torg, stadens nervcentrum, rymmer nu en anläggning som täcker 7,500 kvadratmeter och sträcker sig över sju våningar. Denna artikel tar sikte på att utforska Space Gamings mångfaldiga dimensioner; från de högteknologiska speldatorerna till de varierade evenemangen som lockar entusiaster från fjärran hörn av världen. Vi kommer att undersöka kostnaden för att hyra privata rum och hur Space framträder som en korsväg för både nöje och lärande.

I denna digitala erans högborg finner besökare inte enbart en uppsjö av spelstationer, men även ett nav för kreativitet och teknisk skicklighet. Med 400 toppmoderna datorer, förberedda för både tävling och avkoppling, står Space Gaming som en bastion för den som söker en uppslukande upplevelse. Dessutom agerar Space som en katalysator för ungdomars utveckling genom Space Academy, där framtida kodare och digitala pionjärer får sin första smak av innovation och utveckling.

Snabbfakta

AspektInformation
PlatsSergels Torg, Stockholm
Storlek7 500 kvadratmeter, 7 våningar
Datorer400, med Nvidia Geforce RTX 3080
Privatrumshyra500 SEK/timme
EvenemangskapacitetUpp till 550 åskådare för e-sportområde
FunktionerAvicii Experience, e-sportturneringar, kurser
ÖppettiderMån, Tis, Tors 12-23; Ons stängt; Fre, Lör 10-01; Sön 10-23
Telefon076-312 69 76
Recensioner4,1/5, 330 recensioner

Med en palett av aktiviteter – från musik och e-sport till programmeringskurser – är Space en smältdegel där digital kultur kokar ihop till en unik upplevelse. Låt oss nu följa med på en resa genom denna extraordinära anläggnings alla vrår och skrymslen, där varje hörn berättar en ny historia om samhörighet, teknisk briljans och kulturell utveckling.

obs: inte en bild på riktiga Space Gaming i Stockholm

Utforskning av Space Gaming Center

Space Gaming Center stoltserar med att vara en av de största anläggningarna av sitt slag, med 400 högkvalitativa datorer utrustade med Nvidia Geforce RTX 3080 grafikkort. Denna sektion kommer att detaljerat beskriva utbudet av spel och upplevelser som finns tillgängliga för besökare. Vi kommer även att diskutera hur appen som Space Gaming använder bidrar till en smidig upplevelse genom att hantera bokningar, matbeställningar och betalningar, samt hur säkerheten upprätthålls genom användning av BankID.

Den Digitala Spelupplevelsen

I hjärtat av Stockholm har Space Gaming Center skapat en miljö där teknologi och användarvänlighet går hand i hand. Besökare kan förvänta sig en uppslukande spelupplevelse, där varje dator erbjuder de senaste spelen med oöverträffad grafik och prestanda tack vare de kraftfulla Nvidia Geforce RTX 3080-korten. Här kan man förlora sig i virtuella världar, antingen enskilt eller i tävlingsinriktade grupper.

Appens Roll i Spelupplevelsen

För att förenkla processen för gästerna har Space Gaming utvecklat en app. Denna digitala hjälpreda är navet för all interaktion inom centret. Genom några få klick kan man boka datorer, beställa mat direkt till sin plats och genomföra betalningar. Appen är intuitiv; den är designad för att maximera tiden man spenderar med själva spelandet snarare än att navigera genom administrativa processer.

Säkerhet och Tillgänglighet

Säkerheten tas på största allvar hos Space Gaming Center. För att garantera en trygg miljö för alla besökare krävs BankID för att använda appen. Detta skapar en säker plattform där åldersgränser och identiteter kan verifieras, vilket är avgörande för att upprätthålla en ansvarsfull spelkultur.

Privata Rum och Gruppspel

För de som söker en mer exklusiv upplevelse finns privata rum tillgängliga för uthyrning. Med en kostnad på 500 SEK per timme kan grupper och företag arrangera egna evenemang eller team-building-sessioner i en avskild miljö. Rummen är utrustade med samma högkvalitativa hårdvara som resten av centret och erbjuder en unik möjlighet för samarbete och tävling.

En Plattform för Alla Typer av Evenemang

Space Gaming är inte enbart en oas för spelentusiaster. Centret är också en flexibel arena för olika typer av evenemang. Med kapacitet att välkomna upp till 550 åskådare i e-sportsområdet kan centret enkelt anpassas för större turneringar och liveframträdanden. Detta, i kombination med den tekniska infrastrukturen, gör Space till en idealisk plats för produktlanseringar och event takeover.

Genom att erbjuda en sådan mångsidig och tekniskt avancerad miljö, cementerar Space Gaming sin position som en central punkt för digital kultur och spel i Norden. Den kontinuerliga strävan efter innovation och hållbar tillväxt visar att Space är mer än en plats; det är en vision om framtiden för interaktiv underhållning och utbildning.

Evenemang och Aktiviteter på Space

Space Gaming i Stockholm utgör en samlingspunkt för en myriad av evenemang och aktiviteter. Här samlas individer med en passion för digital kultur och interaktiv underhållning. E-sportsturneringar som lockar hundratals åskådare är bara början; programmeringskurser för ungdomar och konserter tillför ytterligare dimensioner till denna dynamiska miljö. Det är dags att utforska de olika evenemangen som Space anordnar och hur de bidrar till att föra samman människor med liknande intressen.

E-sportsturneringar: En Arena för Tävlan

Med kapacitet för 550 personer, bjuder Space Gamings e-sportsområde in till tävlingar på hög nivå. Här kan besökare bevittna när spelare och lag från olika delar av världen möts i digitala dueller. Dessa turneringar är inte bara tillfällen för underhållning; de är också viktiga för att lyfta fram e-sport i Sverige och ge spelare en plattform att visa upp sina färdigheter.

Programmeringskurser: Framtiden Formas

Space Academy tar sig an uppgiften att utbilda nästa generations teknologiska innovatörer. Genom kurser i programmering och utveckling får ungdomar de verktyg de behöver för att navigera i den digitala tidsåldern. Dessa initiativ är grundläggande för att stimulera intresse för teknik och utveckling bland unga, vilket är avgörande för en fortsatt dynamisk tillväxt inom digital kultur.

Kulturella Sammankomster: Musik och Mer

Utöver spelandet och tävlingarna, fungerar Space som värd för en rad kulturella evenemang. Konserter och liveframträdanden tar plats i centrets utrymmen, vilket ger besökare en chans att uppleva musik och andra former av underhållning. Dessa evenemang förstärker Spaces roll som en integrerad del av Stockholms kulturella ekosystem.

Samhörighet och Gemenskap

Det är inte enbart de storslagna turneringarna eller de tekniska kurserna som gör Space till en unik plats. Det är också de mindre sammankomsterna, de tillfällen då grupper samlas för att dela en upplevelse, som stärker gemenskapen bland dem med ett brinnande intresse för gaming. Privata rum för grupper ger möjlighet att skapa egna minnesvärda ögonblick i en kontrollerad och säker miljö.

Bidrag till Gamingkulturen

Genom att anordna dessa varierade evenemang spelar Space en avgörande roll i att berika gamingkulturen i Stockholm. Varje aktivitet som centret erbjuder är en byggsten i det större sammanhanget – en kultur som växer sig starkare och mer sammanhängande för varje dag. Space är inte enbart en plats för spel och teknik; det är en mötesplats där likasinnade kan dela erfarenheter och växa tillsammans.

I denna miljö där teknologi, lärande och nöje flätas samman, står Space som en symbol för framsteg och samhörighet inom den digitala eran. Här finner man en plats som ständigt utvecklas och anpassar sig för att möta behoven hos den som söker sig till gaming och digital kultur.

Utbildningsinitiativet Space Academy

Space Academy är en integrerad del av det omfattande konceptet Space, med en tydlig inriktning på teknik och e-sport för ungdomar. Denna sektion belyser hur Space Academy verkar som en länk mellan underhållning genom spel och utbildning, och hur dess kurser är skapade för att väcka inspiration samt ge ungdomar färdigheter för en digital framtid. Vi kommer också att beröra hur samarbeten med teknikföretag bidrar till en innovativ lärandemiljö.

Utbildning Genom Spel

Space Academy tar ett unikt grepp om utbildning genom att integrera den med den värld av spel som ungdomar känner starkt för. Genom att erbjuda kurser som spänner från kodning till speldesign, skapas en miljö där lärande och spel går hand i hand. Denna syntes mellan nöje och kunskap är tänkt att utrusta nästa generation med de verktyg som krävs för att skapa och förstå de teknologier som formar vår framtid.

Partnerskap som Drivkraft

Genom att samarbeta med ledande företag inom teknik och digitala medier, har Space Academy tillgång till den senaste tekniken och kunskapen. Dessa partnerskap är grundläggande för att ge eleverna en realistisk inblick i branschen och de möjligheter som finns. Genom att arbeta tillsammans med företag som Menigo, Samsung och Webhallen, kan Space Academy erbjuda en lärandemiljö som är både aktuell och relevant.

Kurser som Bygger Broar

Kurserna på Space Academy är noggrant utformade för att inte bara lära ut programmering och speldesign utan också för att utveckla kritiskt tänkande och problemlösningsförmåga. Genom att bygga broar mellan teoretisk kunskap och praktisk tillämpning, förbereder Space Academy ungdomar för de utmaningar och möjligheter som den digitala världen erbjuder.

Framtidsutsikter

Med sin framåtblickande pedagogik strävar Space Academy efter att inte enbart ge kunskap för nuet utan också för att forma framtida ledare inom teknik och digitala medier. Genom att fokusera på ungdomar och deras entusiasm för spel, investerar Space i långsiktig utveckling av både individer och det bredare digitala samhället.

Innovativ Lärandemiljö

Space Academy skapar en atmosfär där nyfikenhet och experimentlusta uppmuntras. Med tillgång till avancerad utrustning och expertis, ges eleverna möjligheten att utforska och utveckla sina idéer i en miljö som stöder innovation och kreativitet. Denna lärandemiljö är avgörande för att inspirera nästa generations tänkare och skapare.

Utbildningens Roll i Samhället

Genom att erbjuda en plattform där unga kan utvecklas och förbereda sig för framtiden, spelar Space Academy en viktig roll i samhället. Utbildningen som erbjuds är en viktig resurs för att säkerställa att ungdomar är välutrustade för att hantera och bidra till den snabbt föränderliga digitala världen.

I slutändan är Space Academy mer än en plats för lärande; det är en satsning på framtiden. Genom att kombinera utbildning med den värld av spel som ungdomar är så passionerade över, skapas en grund för livslångt lärande och en ljus framtid inom den digitala sektorn.

Avicii Experience och dess roll i Space

Space, som etablerat sig som en central punkt för gaming och digital kultur i Stockholm, inrymmer även Avicii Experience. Denna interaktiva utställning är en hyllning till Tim Bergling, den bortgångne svenska DJ:n och musikproducenten mer känd under artistnamnet Avicii. Utställningen erbjuder en unik inblick i Berglings liv och verk och utgör en betydelsefull del av Spaces breda utbud.

En Hyllning till Musik och Minne

Avicii Experience är en resa genom Tim Berglings musikaliska karriär och personliga liv. Besökare ges möjlighet att komma nära artistens arv genom en blandning av musik, originalföremål och digital teknik. Det är en plats för reflektion över Berglings påverkan på musikindustrin och hans betydelse för miljontals fans världen över.

Integration med Space

Utställningen smälter samman med Space och dess vision om att vara en plattform för teknologi och kultur. Genom att presentera Avicii Experience, förstärker Space sitt engagemang för att skapa en mångsidig miljö där besökare kan uppleva en rikedom av kulturella uttryck. Det är inte endast en hyllning till en artist men även en del av en större berättelse om kreativitet och innovation.

Mötesplats för Fans och Kulturarv

Avicii Experience är en viktig mötesplats för fans och en källa till inspiration. Utställningen fungerar som en bro mellan generationer och erbjuder en djupare förståelse för Berglings musik och dess inverkan på dagens popkultur. Genom att bevara och lyfta fram detta kulturarv, bidrar Space till att bevara minnet av en av Sveriges största musikexporter.

Utbildning och Inspiration

Utöver att vara en hyllning, har Avicii Experience också en utbildande funktion. Genom interaktiva element och pedagogiska inslag får besökare möjlighet att lära sig om musikproduktion och DJ:ing. Denna aspekt av utställningen är i linje med Spaces övriga utbildningsinitiativ och bidrar till att inspirera nästa generations musikskapare.

En Del av Stockholms Kulturella Ekosystem

Genom att inkludera Avicii Experience i sitt utbud, stärker Space sin roll som en viktig aktör i Stockholms kulturella liv. Utställningen är en del av ett större sammanhang där konst, teknologi och underhållning möts och skapar nya upplevelser för invånare och besökare i huvudstaden.

Avicii Experience är en viktig komponent i Spaces vision om att förena spel, utbildning och kultur under ett och samma tak. Genom att integrera denna interaktiva utställning i sitt utbud, erbjuder Space en unik upplevelse som berikar både individ och samhälle. Det är en hyllning till en ikonisk artist och en kraftfull påminnelse om musikens roll i våra liv.

Kosmisk Korsning: Space Gaming och Digital Kultur i Hjärtat av Stockholm

I en stad där modernitet och tradition samsas, erbjuder Stockholm en unik plats för digital kultur och spel. Space Gaming har etablerat sig som en nodpunkt för teknologiintresserade, en plats där innovation och samhällsutveckling möts. Med sin placering i Sergels torgs ikoniska byggnad, erbjuder centret en oöverträffad upplevelse för både entusiaster och nyfikna besökare.

Priserna återspeglar inte bara tillgång till toppmodern utrustning utan också en inbjudan till en värld där digital kultur får liv. Här, i den urbana kontexten, är ”undefined” inte ett tecken på brist utan snarare en öppning för oändliga möjligheter. Det som inte definierats erbjuder utrymme för innovation och personlig tolkning. Space är en plats där det oväntade och det nya får utrymme att växa.

Samarbeten med framstående leverantörer och företag förstärker Space Gamings erbjudande. Med en infrastruktur som stödjer både storskaliga arrangemang och intima gruppupplevelser, har centret blivit en katalysator för gemenskap och teknologisk framåtskridande. Det är en plattform där framtida talanger inom spel och programmering kan blomstra, tack vare initiativ som Space Academy.

Space Gaming är mer än en samling datorer; det är en upplevelse som berikar och utbildar. Det är en plats där man kan utforska gränserna för sin förmåga och dela passionen för spel med andra. Stockholm har med Space fått en central punkt för digital kultur, en plats där varje besökare kan hitta något av värde, oavsett om det är genom tävling, lärande eller bara ren njutning av spelets värld.

I denna tidsålder av digital transformation står Space inte bara som en fysisk byggnad utan som en symbol för framtidens kulturcentrum. Det är en plats där spel, teknologi och samhörighet samverkar för att skapa en upplevelse som är större än summan av dess delar. Space Gaming och Digital Culture Center i Stockholm är inte bara en destination; det är en början på något som ständigt utvecklas och utmanar våra föreställningar om vad en mötesplats kan vara.

Vanliga frågor och svar om SPACE Gaming och Digitalt Kulturcenter i Stockholm

I denna sektion hittar du svar på vanliga frågor om SPACE, ett kulturhus för gaming och digital kultur beläget i Stockholm. Här kan du läsa om allt från tillgängliga faciliteter till priser och evenemang.

Vad är SPACE i Stockholm?

SPACE är ett kulturhus och mötesplats för gamingentusiaster. Det inkluderar en högteknologisk plats för hybridhändelser, ett gamingcenter med ett brett utbud av konsol- och PC-spel, restaurang, café och en butik som säljer exklusiva speltillbehör.

Var ligger SPACE och hur stort är det?

SPACE är beläget på Sergelgatan 2, 111 57 Stockholm, och täcker 7,500 kvadratmeter fördelat på sju våningar.

Vilka faciliteter erbjuder SPACE?

Utöver en omfattande spelupplevelse erbjuder SPACE privata rum för grupper, en bar för vuxna, ett co-working space och en akademi med kurser inom tech och e-sport. Besökare kan även uppleva Avicii Experience, en utställning dedikerad till Tim Berglings liv och musik.

Vad kostar det att hyra ett privat rum för gaming på SPACE?

Att hyra ett privat rum för gaming kostar 500 SEK per timme.

Kan man delta i e-sportevenemang på SPACE?

Ja, SPACE har en e-sportsdel som är designad för att välkomna upp till 550 åskådare och anordnar regelbundna turneringar och evenemang, även för nybörjare!

Finns det en åldersgräns för att besöka SPACE?

Alla gamers är välkomna på SPACE, men för att köpa alkohol i baren måste besökare ha fyllt 20 år.

Vilka säkerhetsåtgärder finns på SPACE?

Tillgång till spelutrustning hanteras genom en app som kräver BankID för identifiering, vilket säkerställer en trygg och reglerad miljö för besökare i alla åldrar.

Vilka samarbeten har SPACE för att förbättra spelupplevelsen?

SPACE samarbetar med flera företag och leverantörer, inklusive Menigo, Samsung, Spendrups och Webhallen, för att erbjuda en förbättrad spelupplevelse.

Finns det mat och dryck tillgänglig på SPACE?

Ja, det finns en restaurang och ett café på plats där besökare kan njuta av måltider och fika. Dessutom kan mat och dryck beställas via appen.

Erbjuder SPACE utbildning och kurser?

SPACE Academy erbjuder kurser inom teknik och e-sport för ungdomar och andra intresserade av att utveckla sina kunskaper inom dessa områden.

Hur kan jag boka en upplevelse på SPACE?

Besökare kan boka spelupplevelser och rum via SPACEs app, där man även kan hantera beställningar och betalningar.