STHLM e-sportserie

Vad är STHLM e-sportserie?

STHLM e-sportserie är en Overwatchliga för amatörer. Den skiljer sig från onlineturneringar på det sättet att den är knuten till en fysisk plats, Stockholm, och bygger på att lagen träffas för att spela sina gruppspelsmatcher samt att deltagarna till slut får chansen att spela ett slutspel på ett streamat event i samarbete med Webhallen och Huawei Honor 8. Det kommer också att finnas möjlighet att få matcher under gruppspelet streamade.

Med STHLM e-sportserie vill vi ta e-sportenhobbyn från hemmet och ut i staden. Vi vill låta dig smaka på känslan av att dra på dig lagtröjan och åka till arenan när det är matchdag. Vi vill att e-sportlaget ska vara lika självklart på jobbet som innebandylaget.

Efter slutspelet kommer en prissumma på 10 000 kr att fördelas på de tre topplagens val av välgörenhetsorganisationer. Det vinnande lagets spelare kommer också att få varsin Honor 8-mobiltelefon av Huawei.

Vilka får vara med?

Alla från nybörjare till Grandmaster-spelare, från ungdomar till pensionärer. Professionella spelare hör dock inte till vår målgrupp. Meningen med serien är att alla ska ha kul och vi ska göra vårt bästa för att alla ska få spela mot jämnduktiga spelare. Om du därför är professionell eller semiprofessionell spelare ber vi dig därför att tänka efter noga om denna serie är något för dig.

Hur anmäler jag mig?

Läs tävlingens regler här.

När ni har ett lag på 6-11 spelare så registrerar ni ert lag på länken nedan, och går med i Facebookgruppen STHLM e-sportserie. Alla nyheter kommer att publiceras i Facebookgruppen. Anmäl er lagkapten med telefonnummer, battletag och e-postadress till esportserien@sthlmesport.se. Sista anmälningsdatum är den 13 oktober 2016. Seriestart är den 14 oktober 2016.

Om du inte har ett komplett lag kan du efterlysa medspelare i Facebookgruppen STHLM e-sportserie.

Vad förväntas av mitt lag?

Ni förväntas att ta del av reglerna som ni hittar här. Ni kommer att spela upp till 6 matcher i gruppspelet följt av ett slutspel om ni kvalificerar er för detta. Dessa matcher kan spelas hemifrån, men ni har också möjligheten att träffa era motståndare och spela matcherna på Good Game Matrix spelcafe i Hötorgets tunnelbana. Tiden för matcherna ska ni själva boka in med motståndarlagets lagkapten. Kostnaden för speltiden på Matrix betalar ni själva, men ni får som deltagare i serien får 10 % rabatt. I kontakter med admins och andra deltagare förväntas ni vara vänliga och respektfulla.

Om jag vill casta då?

För att få casta matcher måste du vara med på vår casterlista. Mejla esportserien@sthlmesport.se med en kort presentation för att anmäla ditt intresse.